راهبند چیست
همانطور که از نام راه بند مشخص است هدف از اختراع این دستگاه صرفا بستن مسیر تردد و کنترل آن است.به نحوی که نقش مهمی در تامین امنیت شهری داشته باشد. از همان زمان که انسان میل به داشتن فضایی برای استقرار و سکونت خود پیدا کرد، به اولین چیزی که فکر می کند امنیت است لذا محیط خود را محصور کرد و درب و دروازه را طراحی کرد.
*تفاوت کاربرد راهبند و درب:
یک اصل مهم برای بکارگیری راهبندها وجود دارد.در مکانهای پر تردد استفاده از دروازه تقریبا غیر ممکن است و تنها راهبندها در این مکانها می توانند نقش خوبی ایفا کنند.
دلایل استفاده از راهبند بجای درب در مکانهای پرتردد:
1-سرعت بالای باز و بستن مسیر بوسیله راهبند در مقایسه با درب(تقریبا 10 برابر سریع تر)
2-استهلاک و هزینه های نگهداری جک پارکینگ یاکرکره در مقایسه با راهبندها.
بنابر این اختراع و استفاده از راهبندها راهکار بسیار سودمند و ارزنده برای کنترل گیت ها و تردد انواع وسائط نقلیه مانند خودروهای سبک و سنگین می باشد.به نحوی که در دنیای شلوغ امروز مخصوصا در شهرها یکی از پر کاربردترین تکنیکها برای حذف و فرار از ایجاد ترافیک راهبند خودرویی است.
انواع راهبندها:
1-راهبند میله ای
2—راهبند ستونی بولارد در دو نوع ضد تروریست و ترافیکی
3-راهبند دفنی یا همان رودبلاکر road blocker
*بررسی راهبندهای میله ای
راهبندهای میله ای از لحاظ نوع موتور به 3 گروه دسته بندی می شوند:
1-راهبند هیدرولیکی:
راهبند هیدرولیک همانطور که از نامش پیداست،با استفاده از پمپاژ روغن توسط موتور به داخل سیلندر و تخلیه آن توسط شیلنگ هیدرولیک راهبند باز و بسته می شود و بر خلاف راهبند الکترومکانیک در ساختار آن خبری از گیربکس و چرخ دنده نیست.بنابر این استهلاک کمتری نسبت به راهبندهای مکانینکی در ترددهای بالا دارد.البته با توجه به قطعات گران تر بکارگیری شده در راهبند هیدرولیک مسلما قیمت آن نسبت به راهبندهای مکانیکی بیشتر است و عمر آن طولانی تر.
*راهبند الکترومکانیک:
راهبند مکانیک امروزه یکی از پرفروش ترین راهبندهای موجود در کشور است.یکی از علت های فروش بالای راهبند الکترومکانیک قیمت پائین آن به نسبت راهبندهای هیدرولیکی است.